lørdag 2. februar 2013

Gazpacho


Gazpacho


6-8 personer

Ingredienser:


  • 75g fersk loff uten skorpe
  • 0,3 dl rødvinseddik
  • 2 fedd hvitløk
  • ¾ slangeagurk, ikke skrellet, grovhakket
  • 1 løk, grovhakket
  • ½ grønn paprika, grovhakket
  • 1,75 kg modne tomater, uten frø, delt i fire
  • 1,25 dl olivenolje

Til pynt:
  • ¼ slangeagurk, ikke skrellet
  • ½ grønn paprika
  • 4 brødskiver, uten skorpe, ristet

Fremgangsmåte:
  1. Kjør loffen til små smuler i kjøkkenmaskin, og tilsett eddik, hvitløk, agurk, løk, paprika tomater og 1 teskje salt. Kjør alt til en mos og purer det gjennom en sikt.
  2. Legg purren tilbake i kjøkkenmaskinen og tilse olivenoljen i en tynn, jevn stråle. Eventuellt kan du helle pureen i en stor bolle og røre eller vispe inn oljen.
  3. Kontroller krydringen, smak til med salt og nykvernet pepper og tilsett eventuelt litt mer eddik for å gi suppen en forfriskende snert. Kontroller konsistensen – suppen skal være forholdsvis tyntflytende, så du må kanskje tilsette litt vann for å tynne den ut. Dekk bollen med to lag plastfilm og la den stå i kjøleskapet i minst to timer.
  4. For å forberede pynten skjærer du resten av agurken i to på langs og bruker en teskje til å grave ut frøene. Skjær agurk, paprika og brød i små terninger.
  5. Hell suppen i godt avkjølte boller og send agurk, paprika og brød rundt i hver sin bolle slik at alle kan drysse på sin egen suppe.
Tips:
  • Når du skal servere kan du tilsette to eller tre isbiter for å avkjøle suppen, eller hakke opp en rød paprika sammen med den grønne for å få mer farge.
  • Lag suppen en dag i forveien slik at den får en moden, avrundet smak, men la den stå godt tildekket, for suppen har kraftig lukt som kan påvirke annen mat i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar