6-8 personer
Ingredienser:
- 75g fersk loff uten skorpe
- 0,3 dl rødvinseddik
- 2 fedd hvitløk
- ¾ slangeagurk, ikke skrellet, grovhakket
- 1 løk, grovhakket
- ½ grønn paprika, grovhakket
- 1,75 kg modne tomater, uten frø, delt i fire
- 1,25 dl olivenolje
Til pynt:
- ¼ slangeagurk, ikke skrellet
- ½ grønn paprika
- 4 brødskiver, uten skorpe, ristet
Fremgangsmåte:
- Kjør loffen til små smuler i kjøkkenmaskin, og tilsett eddik, hvitløk, agurk, løk, paprika tomater og 1 teskje salt. Kjør alt til en mos og purer det gjennom en sikt.
- Legg purren tilbake i kjøkkenmaskinen og tilse olivenoljen i en tynn, jevn stråle. Eventuellt kan du helle pureen i en stor bolle og røre eller vispe inn oljen.
- Kontroller krydringen, smak til med salt og nykvernet pepper og tilsett eventuelt litt mer eddik for å gi suppen en forfriskende snert. Kontroller konsistensen – suppen skal være forholdsvis tyntflytende, så du må kanskje tilsette litt vann for å tynne den ut. Dekk bollen med to lag plastfilm og la den stå i kjøleskapet i minst to timer.
- For å forberede pynten skjærer du resten av agurken i to på langs og bruker en teskje til å grave ut frøene. Skjær agurk, paprika og brød i små terninger.
- Hell suppen i godt avkjølte boller og send agurk, paprika og brød rundt i hver sin bolle slik at alle kan drysse på sin egen suppe.
Tips:
- Når du skal servere kan du tilsette to eller tre isbiter for å avkjøle suppen, eller hakke opp en rød paprika sammen med den grønne for å få mer farge.
- Lag suppen en dag i forveien slik at den får en moden, avrundet smak, men la den stå godt tildekket, for suppen har kraftig lukt som kan påvirke annen mat i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar