fredag 22. februar 2013

Kake av sjokolademousse på nøttebunn med sjokoladeglasur

Ingredienser:

Nøttebunn:
  • 2 store eggehviter
  • 100 g sukker
  • 125 g hasselnøtter, malte
  • en klype salt
Sjokolademousse:
  • 1 1/4 dl melk
  • 1 1/4 dl fløte
  • 30 g sukker
  • 3 eggeplommer
  • 4,5 dl kremfløte
  • 320 g sjokolade, 60-70%
Sjokoladeglasur:
  • 2 dl fløte
  • 200 g sjokolade, finhakket
Fremgangsmåte:

Nøttebunn:

Pisk sammen eggehviter og salt. Tilsett sukker litt etterhvert mens det hele tiden piskes ved middels hastighet. Øk hastigheten når alt sukkeret er blandet i, og pisk til en glatt og tykk marengs.

Vend inn nøttene og hell massen over i en smurt rundform, 22 cm. i diameter. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Avkjøl bunnen, fjern og vask kakeringen og sett den tilbake rundt kaken.

Sjokolademousse:

Kok opp melk og fløte, skru av varmen. Rør sammen sukker og eggeplommer og bland forsiktig sammen med fløten og melken mens du hele tiden rører. Varm forsiktig opp, under omrøring til blandingen tykkner, men den må ikke koke.

Sil sausen og hell den over den finhakkede sjokoladen. Rør godt til du får en glatt og blank sjokoladerøre. Visp kremfløten til myk krem og bland forsiktig med sjokoladeblandingen. Hell sjokolademoussen over nøttebunnen.

Sett kaken i fryseren i minst 6 timer. Glaser kaken mens den er frossen.

Sjokoladeglasur:

Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til en jevn glasur, prøv å unngå bobler.

Fjern kakeringen fra kaken og hell glasuren over. Bruk en stekespade slik at glasuren legger seg glatt over kaken. Dette må gjøres raskt før glasuren stivner.

Løft kaken over på et kakefat og la tine i kjøleskapet.

Pynt gjerne med friske bær og høvlet sjokolade om ønskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar