torsdag 31. januar 2013

Solbær- og sjokolademuffins

Solbær- og sjokolademuffins med smuledeig


Denne oppskriften fant jeg i Maison mat og vin.

Ingredienser:

muffinsdeig:
  • 250 g romtemperert smør
  • 380 g sukker
  • 4 egg
  • 1 dl helmelk
  • 370 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mørk sjokolade i biter
  • 200 g solbær

smuledeig:
  • 150 gram hvetemel
  • 125 gram kaldt smør
  • 70 gram sukker

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsett egg og melk og pisk til godt blandet. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend inn i røren. Vend til slutt inn sjokolade og solbær.

Smuldre mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller bruk hendene. Ha i sukker og bland til godt smulet deig.

Fordel muffinsrøren i muffinsformer. Fyll dem 2/3 fulle og strø smuledeig over. Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Muffinsene er også gode uten smuledeig.
solbær- og sjokolademuffins

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar