mandag 4. februar 2013

Canneloni med kylling













Ingredienser:

Marinade:
  • 1 ¼ dl hvitvinseddik
  • 1 hvitløksfedd hakket
  • 1 ¼ dl olivenolje

  • 4 kyllingfilet i terninger
  • 2 ss olivenolje

Ostesaus:
  • 6 ss smør
  • 6 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts nymalt muskat
  • 50 g nyrevet parmesan

Ricotta fyll:
  • 450 g ricotta
  • 1 egg, lett sammenpisket
  • 1 ss oregano
  • 2 ss basilikum
  • Spinat

  • 225 g cannelloni, (ev. ferske lasagneplater)
  • 2 bokser hermetiske tomater til tomatsaus
  • 75 g mozzarellaost


Fremgangsmåte:

Marinade:
Skjær kyllingen i biter, og ha i marinaden. Dekk med plastfolie, la stå i 30 min.

Varm olivenolje. Stek avrent kylling i 5-7 min.

Ostesaus:
Smelt smør over middels sterk varme, tilsett kremfløte, salt pepper og muskat, rør til tykner. Skru ned varmen, tilsett parmesan, rør til smeltet. Trekk kjelen av varmen.

Ricottafyll:
Bland ricotta, egg og urter i en stor bolle. Tilsett spinat. Rør inn kylling.

Kok cannolloni i 8-10 min til nesten myke. Renn av skyll i kaldt vann. Fyll.med ricotta- og kyllingfyllet. Alternativt kan du bruke lasagneplater og legge fyllet på langsiden og deretter rulle sammen platene.

Hell halvparten av ostesausen i en ildfast form, ha i fylte cannelonni. Hell tomatsaus over. Hell resten av ostesausen over. Strø over mozzarella. Dekk med folie. Stekes på 180 grader i 45 min. På slutten av steketiden kan folien fjernes og formen kan settes under grillen slik at osten får farge.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar