Til 3 brød:
Ingredienser:
Fordeig:
- 3 dl havregryn
- 2 dl hvete helkorn
- 1 l kokende vann
- 1 dl linfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl hvetekim
Hoveddeig:
- 5 dl væske (vann, melk eller juice)
- 3 ss sukker
- 50 g gjær
- 3 ss olje
- 3 ts salt
- 2 dl byggmel
- 3 dl grovbakstmel
- 14-15 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Ha havregryn og helkorn hvete i en bolle med kokende vann og la det svelle i 15 minutter. Ha i resten av ingrediensene til fordeigen og la det svelle i ytterligere 15 minutter, og gjerne lengre.
Varm opp væsken til 36 grader. Rør gjøren ut i vesken. Tilsett fordeig, olje, salt, sukker og grovt mel. Elt sammen og spe med hvetemel. La det elte i ti minutter til deigen slipper kanten av bakebollen.
Dekk bollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. en time.
Ha deigen på bakebordet og elt den, før du deler den i tre like emner. La dem hvile ca. 15-20 minutter.
Form tre brød og legg i smurte brødformer. La brødene etterheve under klede i ca. 40 minutter.
Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter. Ta de ferdigstekte brødene ut av formen og avkjøl dem på en rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar