søndag 10. februar 2013

Pizzabunn






Pizzadeig
Til 2 italienske pizzaer (2 personer):

Ingredienser:
  • 12 g gjær (1/4 pakke)
  • 2,5 dl lunket vann
  • 2 ss melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl durumhvete
  • 4,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør ut i litt av vannet tilsatt honning og salt. Tilsett resten av vannet, oljen, melken og melet.

Elt digen godt og sett tildekket til heving. Heves minimum 40 minutter i romtemperatur. Det beste er imidlertid å lage deigen i god tid i forveien og heller heve i kjøleskapet, minimum 3 timer, men gjerne 3 dager.

Bruk til pizza etter eget ønske, for eksempel Pizza bianca med spekeskinke og to oster eller pizza bianca med spekeskinke, purreløk og mozzarella.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar