torsdag 28. februar 2013

Blomkålsgrateng



Ingredienser:

  • 2 blomkålhoder
  • 250 g spekeskinke eller bacon
  • 35 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 250 g ost (norvegia eller lignende)
  • 2 ss parmesanost
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • salt, pepper

Fremgangsmåte:

Rens og skyll blomkålen, kok dem i lettsaltet vann ca 10 minutter.

Stek bacon, spekeskinke bør ikke stekes på forhånd.

Lag hvit saus av smør, hvetemel og melk. Kok opp og la småputre i fem minutter. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper etter ønske. Ha i grovrevet parmensanost og ca 175 g av den grovrevne hvitosten.

Legg blomkålhodene i en ildfast form, hell over hvit saus og legg bacon oppå, avslutt med resten av den grovrevne hvite osten.

Stek i oven ved 200 grader i ca 15 minutter.
Blomkålsgrateng før steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar