Ingredienser:
- 2 blomkålhoder
- 250 g spekeskinke eller bacon
- 35 g smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl melk
- 250 g ost (norvegia eller lignende)
- 2 ss parmesanost
- 1/4 ts muskatnøtt
- salt, pepper
Fremgangsmåte:
Rens og skyll blomkålen, kok dem i lettsaltet vann ca 10 minutter.
Stek bacon, spekeskinke bør ikke stekes på forhånd.
Lag hvit saus av smør, hvetemel og melk. Kok opp og la småputre i fem minutter. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper etter ønske. Ha i grovrevet parmensanost og ca 175 g av den grovrevne hvitosten.
Legg blomkålhodene i en ildfast form, hell over hvit saus og legg bacon oppå, avslutt med resten av den grovrevne hvite osten.
Stek i oven ved 200 grader i ca 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar