tirsdag 19. februar 2013

Ertesuppe


4 porsjoner

Ingredienser:


  • 1 saltet (ev røkt) svineknoke
  • 5 laurbærblad
  • 10 pepperkorn
  • 1 løk
  • 3 dl tørkede gule erter
  • 2 dl hakket løk
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1 liten purre, hakket
  • 200 g sellerirot i terninger
  • 2 ss frisk timian (eller 2 ts tørket)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Bløtlegg ertene etter anvisning på pakken.

Skyll svineknoken og legg den i en kjele, dekk med vann. Ha i pepperkorn, laurbærblad og en løk delt i to. Kok opp og la småkoke i ca tre timer. Ta knoken ut av gryten og legg til avkjøling. Rens kjøttet for skinn og ben og del i passe stykker. Sil kraften.

Ha ertene i kjelen sammen med kraften. Kok i 30 minutter til ertene begynner å bli møre. Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, purreløk og timian og kok videre i 30 minutter. Tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.


Tips: dersom suppen blir for salt kan du legge i en potet eller to under kokingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar