Ingredienser:
- 1 saltet (ev røkt) svineknoke
- 5 laurbærblad
- 10 pepperkorn
- 1 løk
- 3 dl tørkede gule erter
- 2 dl hakket løk
- 3 gulrøtter i terninger
- 1 liten purre, hakket
- 200 g sellerirot i terninger
- 2 ss frisk timian (eller 2 ts tørket)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Bløtlegg ertene etter anvisning på pakken.
Skyll svineknoken og legg den i en kjele, dekk med vann. Ha i pepperkorn, laurbærblad og en løk delt i to. Kok opp og la småkoke i ca tre timer. Ta knoken ut av gryten og legg til avkjøling. Rens kjøttet for skinn og ben og del i passe stykker. Sil kraften.
Ha ertene i kjelen sammen med kraften. Kok i 30 minutter til ertene begynner å bli møre. Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, purreløk og timian og kok videre i 30 minutter. Tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.
Tips: dersom suppen blir for salt kan du legge i en potet eller to under kokingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar