onsdag 13. februar 2013

Spinatpai




Bunn:

Ingredienser:
  • 1 ¼ dl grov sammalt hvete
  • 1 ¼ dl hvetemel
  • 75 g smør eller margarin
  • 2 ss vann
Fremgangsmåte:

Knas sammen og kles i paiform (23 cm i diameter). Prikkes med gaffel. Sett kjølig 15 min. og stek 15 min 200°

Fyll

Ingredienser:
  • 200 g fersk spinat, finhakkes i en kjøkkenmaskin. 
  • 250 g (1 beger) cottage cheese
  • 1 dl revet norvegia (e.l.) ost
  • 1 ss revet parmesanost
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 krm muskat
  • 1 bunt gressløk
  • ½ ts salt
  • 1 krm pepper
Fremgangsmåte:

Ingrediensene til fyllet blandes og has i den forstekte bunnen. Stek på 200° i 30 min.

Servering:

Server gjerne med en grønn salat alternativt en salat av tomater og avokado.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar