onsdag 13. februar 2013

Klibrød

Klibrød
Dette var dagen da jeg fikk veldig lyst å bake brød men hvor mathylla så vel som både Rema og Ica manglet de mest elementære melsorter. Da fant jeg oppskrift på klibrød i en gjærbakst kokebok fra 70 tallet jeg hadde fått av min mormor.

Til 2 brød:

Ingredienser:

  • 75 g gjær
  • 6 dl vann
  • 200 g hvetekli
  • 500 g siktet rugmel
  • 300 g hvetemel


Fremhangsmåte:

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, det meste av hvetekliet rugmel og litt hvetemel. Elt godt og tilsett mer hvetemel. Dette ble tunge greier så her måtte foodprofessoren ha manuell hjelp.
La deigen stå lunt i ca. 40 minutter. Elt deigen lett og tilsett mer hvetemel om nødvendig. Del deigen i to og la den hvile litt. Form dem til avlange brød.
La brødene etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle dem og dryss resten av hvetekliet over.
Stek brødene 40 minutter på 200 grader. Avkjøles på rist.

Evaluering: Dette er et type brød man baker når hensynet til å få i seg mest mulig kli (fiber) er langt viktigere enn smaken. Terningkast 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar