onsdag 20. februar 2013

Afrikansk lammegryte


    Afrikansk lammegryte


Til 4 personer

Ingredienser:
  • 2-3 lammekoteletter per person, avhengig av størrelsen
  • 175 g kikerter, bløtelagt natten over
  • 2 auberginer
  • 6 tomater, hver delt i fire biter
  • 1 ss korianderfrø
  • 1/2 ss spisskummenfrø
  • 1/2 ts revet muskatnøtt
  • 2 chilier, grovhakket
  • 1 ss frisk ingefær, grovhakket
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts eddik
  • 2 ss frisk persille
  • salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kok kikertene etter anvisning på pakken, vanligvis 1 time.

Skjær auberginer i skiver og legg dem i et dørslag. Dryss over ca. 1 ss salt og la virke ca 30 minutter. Klem ut vesken, og dermed bitterstoffene fra auberginene.

Knus korianderfrø og spisskummen i en morter sammen med revet muskat. Vend lammeskivene i krydderblandingen. Brun av lammeskivene i en stor jerngryte tilsatt olivenolje til stekingen. Legg over på et fat.

Stek auberginene i gryten tilsatt litt mer olivenolje i ca. 2 minutter. Tilsett chili og ingefær og fres videre ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og fres et minutt. Det er viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg. Tilsett tomatene og kok opp. Legg over lammekjøttet og skru ned varmen, slik at det så vidt koker. Kok i 1 time, og tilsett deretter kikertene.
Server med couscous.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar