Ingredienser:
- 2-3 lammekoteletter per person, avhengig av størrelsen
- 175 g kikerter, bløtelagt natten over
- 2 auberginer
- 6 tomater, hver delt i fire biter
- 1 ss korianderfrø
- 1/2 ss spisskummenfrø
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 2 chilier, grovhakket
- 1 ss frisk ingefær, grovhakket
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts eddik
- 2 ss frisk persille
- salt, pepper
Fremgangsmåte:
Kok kikertene etter anvisning på pakken, vanligvis 1 time.
Skjær auberginer i skiver og legg dem i et dørslag. Dryss over ca. 1 ss salt og la virke ca 30 minutter. Klem ut vesken, og dermed bitterstoffene fra auberginene.
Knus korianderfrø og spisskummen i en morter sammen med revet muskat. Vend lammeskivene i krydderblandingen. Brun av lammeskivene i en stor jerngryte tilsatt olivenolje til stekingen. Legg over på et fat.
Stek auberginene i gryten tilsatt litt mer olivenolje i ca. 2 minutter. Tilsett chili og ingefær og fres videre ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og fres et minutt. Det er viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg. Tilsett tomatene og kok opp. Legg over lammekjøttet og skru ned varmen, slik at det så vidt koker. Kok i 1 time, og tilsett deretter kikertene.
Server med couscous.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar