søndag 3. februar 2013

Grove rundstykker med gulrot



Grove rundstykker med gulrot
Til ca. 40-50 rundstykker:

Ingredienser:
  • 200 gram smør
  • 1 liter melk
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss flytende honning
  • 8 dl grovmalt sammalt hvete
  • 3 dl havregryn
  • 2 ss quinoamel (kan utelates)
  • 2 gulrøtter (ca 150 g), finraspet.
  • 1,4 liter hvetemel

Fremgangsmåte:
Smelt smør og tilsett melk. Varm opp til 37 grader.
Løs opp gjær i en stor bakebolle og rør ut i litt av vesken. Tilsett resten av vesken, deretter grovt mel, quinoamel, salt, gulrøtter og tilslutt hvetemel. Elt til deigen så vidt slipper kanten. Hev 30 minutter.

Bak ut rundstykker som settes på bakeplater kledd med bakepapir og etterhev 15-20 minutter under håndkle.

Pensles med vann og stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 230 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar