fredag 1. mars 2013

Røkelaksostekrem

Røkelaksostekrem
En velsmakende og elegant liten rett, hentet fra kokeboken Gourmet for begynnere av Øyvind Hjelle.

Til 6 personer:

Ingredienser:
  • 1 pakke philadelphia (200 g)
  • 0,5 dl melk
  • saften av 1/4 sitron
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g ferdig skivet røkelaks
  • 1,5 ss hakket gressløk
  • 0,5 ss hakket timian
  • pepper
  • 6 grisini

Fremgangsmåte:

Miks ost, melk, sitronsaft og olivenolje med en stavmikser til du får en jevn masse, ca. 15 sekunder.
Grovhakk røkelaksen. Ha den i ostemassen sammen med timian og gressløk. Kjør med stavmikseren ytterligere 10 sekunder. Smak til med salt og pepper.

Legg røkelaksostekremen oppi små shot-glass, eggeglass eller lignende. Topp med litt ekstra olivenolje, gjerne en grønn en for smakens skyld. Brekk grinsiniene i to, og plasser dem oppi shot glassene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar