Denne kaken er hentet fra kakeboken til the Humingbird bakery. Den er veldig god og så mektig at den nesten kan karakteriseres som en konfektkake.
10-12 stykker
Ingredienser:
Paibunn
- 250 gram hvetemel
- 110 gram usaltet smør (ev. saltet smør, men unnlat da ytterligere salting av deigen)
- 1/2 strøken ts salt (utelates hvis det benyttes saltet smør)
- ca 2 ss vann
- En smurt paiform eller kakeform, ca 23 cm i diameter og 5 cm i høyde.
- erter eller bønner til stekingen
Kakefyll
- 150 gram mørk sjokolade (70%), grovt hakket
- 50 gram usaltet smør
- 0,3 dl sirup
- 6 egg
- 300 gram brunt strøsukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
Kremtopping
- 3,3 dl kremfløte
- sukker
- høvlet sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:
Paibunn
Bland sammen hvetemel, usaltet smør og salt (ev smør med salt, men da trenger du ikke tilsette salt i deigen). Kjør gjerne deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, til ingrediensene er godt smuldret sammen. Tilsett 1 spiseskje vann av gangen, til massen samler seg og du får en jevn og fin deigklump. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Klipp ut en sirkel med bakepapir og legg i bunnen av formen dersom du ønsker å servere paien på et annet fat enn kakebunnen. Kjevle ut deigen og ha den i formen alternativt press ut deigen i formen. For å hindre at deigen på sidene synker sammen legger du et bakepapir oppå paiskallet og heller tørkede erter eller bønner over.
Stek paibunnen ved ca. 170 grader i 10 minutter. Fjern bakepapiret på toppen av paien samt bønnene/ertene og stek bunnen videre i ytterligere ca. 10 minutter. Bunnen skal fortsatt være lys og litt rå i midten.
Kakefyll
Ha sjokolade, smør og sirup i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann. La ikke bunnen på bollen komme i kontakt med vannet. La blandingen smelte på lav varme til det blir glatt. Fjern bollen fra varmen og la den avkjøle seg litt.
Kjører egg, brunt sukker og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndvisper, og kjør til alt er godt blandet.
Pisk sjokoladeblandingen i gradvis inn i eggeblandingen på lav hastighet. Pass på at sjokoladeblandingen ikke er for varm, da vil eggene koagulere.
Hell sjokoladeblandingen forsiktig over i det forstekte paiskallet. Stek ved 170 grader i ca. 35-40 minutter. Sjekk regelmessig etter ca 30 minutter for å forsikre deg om at paien ikke blir brent. Paien skal være fast, men fortsatt litt skjelven i midten. Avkjøl helt, dekk til og la den hvile i kjøleskapet natten over.
Kremtopping
Pisk kremen, gjerne med litt sukker, og fordel den utover paien. Pynt med høvlet sjokolade.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar