lørdag 30. mars 2013

Peanøttsaus (Sataysaus)


Denne oppskriften er fra Familiekokeboka s 317. Den er basert på kokosmelk i motsetning til peanøttsausen fra stiansen

Ingredienser:
  • Olje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss revet eller finhakket ingefær
  • 8 ss grovt peanøttsmør
  • 1 dl kyllingkraft
  • 1 boks kokosmelk
  • saften av 1 lime
  • 2 ss fish sauce
  • 2-4 ss ketjap manis
  • et par ss finhakket korianderblader

Fremgangsmåte:

Hvitløk, løk, chili og ingefær freses i olje, tilsett kyllingkraft og kokosmelk, kok opp. Rør inn peanøttsmøret. Kok opp igjen og smak til med resten av ingrediensene. Sausen skal ikke koke etter at du har hatt i koriander, lime og fisch sauce.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar