mandag 11. mars 2013

Hummus




Ingredienser:
  • 3 dl /250 gram tørkede kikerter
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 4 ss nøytral olje
  • 1/2 ts salt
  • Bladene av 2 stilker bladpersille (kan utelates)

Fremgangsmåte:

Legg kikertene i rikelig med vann og 1/2 ts natron natten over. Kok kikerter etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet.

Kjør ferdigkokte kikerter sammen med litt av kokevannet, hvitløk og sitronsaft til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett tahin, olje og krydder og kjør til alt er godt blandet og kremmykt. Tilsett eventuellt mer olje eller litt vann for glattere konsistens. Smak til med mer sitronsaft om nødvendig.

Server i en skål toppet med finklippet bladpersille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar