søndag 31. mars 2013

Blinis

Fra Stiansen inviterer til fest.

Ingredienser:
  • 250 g finbakstmel
  • 125 g boghvete
  • 75 g smeltet smør
  • 2,5 dl lunket vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 10 g gjær
  • 2 dl kefir
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • Solsikkeolje til steking

  • 500 g løyrom
  • 1 beger seterrømme
  • 2 rødløk, finhakket
  • 24 gressløkstrå

Fremgangsmåte:

Melsortene blandes med smeltet smør, lunket vann, salt, sukker og gjær som er utrørt i litt av vannet. Alt røres godt sammen til en smidig deig som settes til heving på kjøkkenbenken natten over.

Når blinisene skal stekes, iblandes kefir, eggeplommer og stivpisket eggehviter.

Blinis stekes i en stekepanne eller takke med litt solsikkeolje. Legg på ca. en spiseskje røre og stek på middels varme i to minutter på hver side til blinisene er lysebrune.

Blinis serveres varme toppet med løyrom, seterrømme og hakket rødløk. Pynt med gressløkstrå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar