fredag 29. mars 2013

Middelhavssuppe


4 porsjoner (8 porsjoner som forrett):

Ingredienser:
  • Ca. 600 g fiskefilet (torsk, laks, steinbit, breiflabb, sei)
  • eventuelt reker og blåskjell
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 finhakket løk eller purreløk
  • 2 finhakkede hvitløksfedd
  • 2 stilker stangselleri (kan utelates)
  • 1 l kraft (vann + (fiske)buljong)¨
  • 2 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • Krydderurter (f.eks. løpstikke, timian, persille)
  • salt, pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk løk, hvitløk og selleri og fres det til det er mykt og blankt i litt olje. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la koke 3 minutter. Tilsett deretter kraften og la koke 15 minutter.

Skjær persillerot og gulrøtter i tynne staver. Skjør fiskefiletene i terninger. Ha fisken i gryten og la trekke noen minutter. Tilsett grønnsakene og bland inn i suppen. Smak til med salt og pepper og dryss over hakkede urter før servering.

Server gjerne med foccacia eller annet godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar