Ingredienser:
- Ca. 600 g fiskefilet (torsk, laks, steinbit, breiflabb, sei)
- eventuelt reker og blåskjell
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts sukker
- 1 finhakket løk eller purreløk
- 2 finhakkede hvitløksfedd
- 2 stilker stangselleri (kan utelates)
- 1 l kraft (vann + (fiske)buljong)¨
- 2 gulrøtter
- 1 persillerot
- Krydderurter (f.eks. løpstikke, timian, persille)
- salt, pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk og selleri og fres det til det er mykt og blankt i litt olje. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la koke 3 minutter. Tilsett deretter kraften og la koke 15 minutter.
Skjær persillerot og gulrøtter i tynne staver. Skjør fiskefiletene i terninger. Ha fisken i gryten og la trekke noen minutter. Tilsett grønnsakene og bland inn i suppen. Smak til med salt og pepper og dryss over hakkede urter før servering.
Server gjerne med foccacia eller annet godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar