- 250 g (2,5 dl) bulgurhvete
- 5 dl kokende vann
- 1/2 agurk i små terninger
- 4 tomater, uten kjerne i små terninger
- 1 bunt vårløk, i små skiver (eventuellt 1 rødløk, hakket)
- saften av 1/2 - 1 sitron
- 3-4 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss bladpersille, finhakket
- 1 ss mynteblader, finhakket
- salt, pepper
Fremgangsmåte:
Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over. Blandingen kan med fordel smakstilsettes med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Sett det til side og la det ligge i bløt i 15-25 minutter (som anvist på pakken), til grynene er møre. Hell eventuell overflødig vann av bulguren og avkjøl.
Knus hvitløken i en morter og tilsett sitronsaft og salt etter smak.
Bland grønnsaker, urter og bulgur i en bolle, bland inn olje samt sitron- og hvitløkblandingen. Smak til med salt, pepper og eventuellt mer sitronsaft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar