onsdag 27. mars 2013

Eltefritt og enkelt grytebrød



Eltefritt grytebrød
Til 1 brød:

Ingredienser:
  • 300 g hvetemel
  • 125 g speltmel (kan også bruke vanlig hvetemel)
  • 3,5 dl vann, 35 grader
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts tørrgjær
Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingredienser i en bakebolle. La stå tildekket 12-24 timer.

Ha godt med hvetemel eller rugmel på kjøkkenbenken. Hell deigen over melet og brett den inn fra sidene. La deigen hvile mens ovnen blir varm.

Sett en gryte inn i kald ovn og varm den opp til 240 grader.

Når ovnen er varm tar du ut gryten og har deigen over i denne. Legg over lokk.
Stek i 30 minutter, ta deretter av lokket og stek videre i 10 - 15 minutter (samlet steketid på 40-45 minutter).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar