lørdag 30. mars 2013

Indonesisk salat (Gado gado)


Gado gado
En frisk salat som får tyngde av peanøttsaus som tilbehør. Oppskriften er fra Familiekokeboka s 38.

Ingredienser:

  • 1/2 issalathode, eller nykål i strimler
  • 200 g grønne bønner, forkokt 
  • 150 g babymais
  • 1/2 agurk i strimler
  • 2 gulrøtter i strimler
  • 2 selleristenger, skåret i staver
  • 1/2 rødløk i tynne skiver (jeg utelot denne for å få en mildere smak)
  • 50 g bønnespirer
  • Koriander
  • litt limejuice
  • noen hele peanøtter til pynt
  • En stor løk skåret i ringer, stekt til den er gyllen og kokt inn med litt soyasaus.
  • peanøttsaus

Fremgangsmåte:

Bland sammen grønnsakene og dander dem utover et fat. Hell peanøttsaus over, eller server den i en skål ved siden av. Topp salaten med stekt løk og limejuice. Strø over rikelig med koriander og peanøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar