søndag 3. mars 2013

Linsesuppe

Til 4 personer:

Ingredienser:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1/2 ss smør
  • 1/2 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl røde linser (ferdig utvannede)
  • 400 g hakkede og skåldete tomater (gjerne fra boks)
  • 1 l grønnsaks- eller hønsekraft
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss sitronsaft
  • salt, pepper

Fremgangmåte:

Rens og hakk løk og hvitløk. Fres den blank i en gryte med olje og smør.

Ha i paprikapulver, spisskummen og linsene. Tilsett så kraft og kok opp. La det småkoke 20 minutter.

Tilsett kajennepepper og tomatene og kok videre i 15 minutter.

Tilsett honning, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server med godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar