lørdag 2. mars 2013

Knekkebrød



Knekkebrød
Sjarmerende uperfekte og synlig hjemmebakte er mitt motto for disse knekkebrødene. Mye tid kan brukes for å forme knekkebrødene perfekte, men smaken er like god selv om utformingen unnagjøres raskt, hemmeligheten er likevel å få tykkelsen så jevn som mulig.

24 knekkebrød

Ingredienser:
  • 3 dl sammalt rug, grov
  • 3 1/2 dl havregryn, lettkokt
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø (knuste)
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingrediensene.

Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover bakeplatene med en slikkepott slik at det blir jevnest mulig. Lag ruter med slikkepotten, men ikke slik at du skjærer helt gjennom.

Stek i varmluftsovn ved 180 grader ca. 45 minutter (begge brettene kan stekes samtidig). Åpne døren noen ganger under stekingen for å slippe ut damp.

Del opp knekkebrødene og fjern bakepapiret. Legg knekkebrødene på en rist og stek videre i varmluftsovn ved 100 grader ca. 45-60 minutter.

Oppbevares i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar