tirsdag 16. april 2013

Smågrønnsaker med estragon

Jeg har hentet denne oppskriften fra Gourmet for begynnere av Øyvind Hjelle. Den foreslås der til en rett med oksefilet og potetstaver. Jeg har servert den til oksestek og mener den også vil passe godt som tilbehør til grillet kjøtt.

Til 4 personer:
Ingredienser:
  • 2 l vann
  • 4 ss salt
  • 1 maiskolbe
  • 1 persillerot
  • 100 g sellerirot
  • 1 gulrot
  • 1 dl fløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hakket estragon
  • Salt, pepper
Fremgangsmåte:

Kok opp vann og salt.

Skrell og rens grønnsakene og skjær dem i terninger.

Ha maiskolben i kokevannet. Når den er kokt 5 minutter tilsett de øvrige grønnsakene. La grønnsakene koke ytterligere 3-4 minutter til de er al dente. Ha dem over i en sil og skyll med kaldt vann.

Skjær maiskornene løs fra maiskolben.

Kok fløten ned til det halve. Ha salt, pepper og sitronsaft i fløten. Bland inn rotfruktene og kok opp. Ha tilslutt i den hakkete estragonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar