søndag 21. april 2013

Italiensk pai med spinat og egg

En fornorsket versjon av den italienske Torte Pasqualine.

Til 4 personer

Ingredienser:

Bunn:
  • 300 g hvetemel
  • 3 ss olivenolje
  • 1,5 dl vann

Fyll:
  • 250 g spinat
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl rømme
  • 3 egg i fyllet + 1 egg til pensling
  • 50 g parmesanost + litt til å ha oppå paien ved servering
  • Persille

Fremgangsmåte:

Bland mel, olivenolje og salt i en bolle. Kna raskt sammen og sett kjølig minst en halvtime.

Fres løk og hvitløk i litt olje i en panne.

Bland sammenpiskete egg med rømme og revet parmesanost. løkblandingen. Rør inn spinat.  

Kjevle ut deigen og kle en ildfast form med den. Prikk bunnen noen ganger med en gaffel. Forstek bunnen ved 180 grader i 15 minutter.

Ha fyllet over den forstekte bunnen. Fordel et sammenpisket egg på toppen og stek ved 180 grader ca. 25 minutter.

Ha revet parmesanost på toppen sammen med frisk persille og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar