søndag 28. april 2013

Blomkålpurè

Det er mange måter å lage blomkålpure på. Essensen er å koke opp et blomkålhode, mose den i stavmikser og tilsette et meieriprodukt samt salt og pepper. Av meieriprodukter er melk, fløte, smør og crème fraiche velegnet.

Tilbehør til 4 personer:

Ingredienser:
  • 1 blomkålhode
  • 1 (mandel) potet
  • 2 ss smør
  • 2 ss crème fraiche
  • Salt, pepper
Fremgangsmåte:

Rens blomkålhodet for blader og del opp i buketter. Skrell poteten. Ha blomkålen og poteten i en gryte med lettsaltet vann. Kok til blomkålen er godt mør, ca 15 minutter.
Tilsett smør og la det smelte. Kjør til en glatt konsistens ved hjelp av en stavmikser. Tilsett crème fraiche, salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar