onsdag 3. april 2013

Hveteboller

Hveteboller
Denne oppskriften bruker jeg til hveteboller, skillingsboller og boller med vaniljekrem. Til ca 25 store boller.

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 850 g hvetemel
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Smelt smør og tilsett melk, varm opp til ca 37 grader. Rør ut gjæren i litt av melke- og smørblandingen. Tilsett resten av væsken og deretter sukker, kardemomme, kanel og salt. Arbeid melet inn i deigen til den slipper kanten av bollen. Hev i ca 1 time.

Kle to plater med bakepapir. Form til ønsket bakverk og etterhev på platen i ca. 20 minutter.
Pensles og og stekes i 225 grader. Steketid ca. 6-10 minutter.

Avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar