mandag 8. april 2013

Sei med grønn potetmos og soyasaus

Sei med grønn potetmos og soyasays
Sei syns jeg i utgangspunktet en kjedelig fisk, men med riktig tilberedning kan også sei smake fortreffelig. Oppskriften på sei med saus har jeg hentet fra D2 10. februar 2012.
4 personer

Ingredienser:
  • 800 g benfri seifilet
  • 400 g skrelte mandelpoteter
  • 3 dl melk
  • 40 g frossen spinat
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Del fiskefiletene i serveringsstykker og salt dem godt. La dem hvile på benken i 20 minutter med saltet på, før du skyller og tørker dem. Stek så fisken på hver side i en panne med litt nøytral olje på middels varme til den slipper. Etterstek i ovnen på 180 grader i rundt fem minutter.

Kok mandelpotetene møre i vann, hell av vannet og mos dem med potetmoser i kjelen med litt melk. Ha i frossen spinat som raskt tiner i potetmosen. Rør til ønsket konsistens, juster eventuelt melkemengden. Smak til med salt rett før servering.

Bland soya og olivenolje i en kjele. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og varm opp.
Jeg serverte retten med kokt brokkoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar