torsdag 25. april 2013

Gulrotsuppe med kokosmelk og kikerter

Til 4 personer:

Ingredienser:
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 700 g gulrøtter (ca 8 stk)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 l grønnsaksbuljong
  • limesaft
  • salt, pepper
  • Gjerne frisk koriander til servering
Fremgangsmåte:

Vask og skrap gulrøttene og skjær dem i skiver. Varm oljen i en gryte. Riv hvitløk over gryten. Ha i de skivete gulrøttene og spisskummen. Surr det i gryten ca. 10 minutter.

Ha kikerter, kokosmelk og buljong i gryten og kok opp. La det koke ca. 25 minutter.

Kjør suppen med stavmikseren til ønsket konsistens. Smak til med ferskpresset limesaft, salt og pepper.Server gjerne med koriander over suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar