fredag 26. april 2013

Kokt kylling med sitronsaus og rotfrukt

Til 4 personer
Ingredienser:
  • 3 dl ris
  • 400 g spede gulrøtter
  • 300 g persillerot
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 terning hønsebuljong
  • 25 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • Ca. 2 dl melk
  • 1 sitron
  • Salt, pepper

Sitronkylling med rotfrukt
Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken.
Skrell grønnsakene og ha dem i en kjele med lettsaltet vann. La grønnsakene småkoke til de er møre, ca. 6-8 minutter.
Rens og legg kyllingfiletene i en kjele, og dekk kyllingene med vann. Smuldre i buljongterningen. La kyllingen putre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. Tilsett 2 dl buljong fra kyllingen og visp til en klumpefri røre. Ha i melk under omrøring. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Rør i sausen for å unngå at den brenner seg. Smak sausen til med revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar