Ingredienser:
- 3 dl ris
- 400 g spede gulrøtter
- 300 g persillerot
- 500 g kyllingfilet
- 1 terning hønsebuljong
- 25 g smør
- 2 ss hvetemel
- Ca. 2 dl melk
- 1 sitron
- Salt, pepper
Kok risen etter anvisning på pakken.
Skrell grønnsakene og ha dem i en kjele med lettsaltet vann. La grønnsakene småkoke til de er møre, ca. 6-8 minutter.
Rens og legg kyllingfiletene i en kjele, og dekk kyllingene med vann. Smuldre i buljongterningen. La kyllingen putre til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. Tilsett 2 dl buljong fra kyllingen og visp til en klumpefri røre. Ha i melk under omrøring. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Rør i sausen for å unngå at den brenner seg. Smak sausen til med revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar