fredag 12. april 2013

Eltefritt flerkornsbrød


Ingredienser:

  • 100 g sammalt hvete, grovmalt
  • 100 g sammalt rug, grovmalt
  • 75 g byggmel
  • 50 g havregryn
  • 50 g hirse
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g linfrø (knuste)
  • 450 g hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • ½ ts tørrgjær
  • 7 dl vann, 37 grader

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en bolle. Dekk til med plast og la den heve natten over (12-24 timer).
Ha godt med mel på kjøkkenbenken. Hell deigen over melet og brett den inn fra sidene. La deigen hvile ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 250 grader og plasser en gryte med lokk (ca. 25 cm i diameter) i ovnen mens den blir varm. La gryten stå noen minutter i ovnen etter at den er nådd 250 grader.
Hell deigen i gryten og pass på at den fordeler seg rimelig jevnt utover gryten. Ha på lokk og stek midt i ovnen 35 minutter. Ta av lokket og stek videre ca. 15 minutter, til brødet er gjennomstekt.
Hvelv brødet utav gryten og avkjøl på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar