onsdag 17. april 2013

Rødbetesuppe

Rødbetesuppe
Rødbetesuppe

Oppskriften har jeg hentet fra Miss Dahls frodige fristelser.

Til 4 personer (forrett til 8)

Ingredienser:
  • 6 middels store rødbeter
  • 5 vårløk, bare den hvite delen
  • Olivenolje
  • 1,5 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • En shot vodka (denne utelot jeg for å gjøren suppen barnevennlig)
  • 1/2 sitron, juicen
  • 2 ss crème fraiche, pluss litt ekstra til servering
  • salt, pepper
  • en håndfull frisk dill
  • Oppdelt hardkokt egg til servering om ønskelig

Fremgangsmåte:

Vask rødbetene og skjær av stilken. Ha dem i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la småkoke i 30 minutter til de er møre. Hell av vannet og avkjøl, og når kald nok, fjern skallet. Skjær i mindre biter.

Skjær vårløken i skiver og fres dem i litt olivenolje til de er myke. Ha i kraften og kok opp.
Kjør kraft med vårløk blandet med rødbetene med stavmikser til pure. Tilsett vodka, sitronjuice, og crème fraiche og bland en ekstra gang med stavmikseren.

Ha dill på toppen og server, varm eller kald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar