Ingredienser:
Sukkerbrød:
Vaniljekrem:
Fyll:
Pynt:
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Ha i smurt form, 22-24 cm diameter, og stek ved 175 grader ca. 30 minutter.
Vaniljekrem:
Del og skrap vaniljestangen. Ha vaniljestang, frø og melk i en kjele og kok opp. Avkjøl. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel. Hell melkeblandingen over eggeblandingen mens du visper. Sil melkeblandingen tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.
Fyll:
Skjær jordbærene i terninger og vend dem i sukkeret. La bærene stå og safte seg i ca 1 time. Visp kremen til fyllet og bland med den avkjølte vaniljekremen.
Montering:
Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Fordel bær og vaniljekrem på to av de tre bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles og trykk lett sammen. Bre en del av den vispete kremen utover topplaget og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og sprøyt krem opp langs sidene av kanten og rundt kaken. Legg friske bær på toppen av kaken i ønsket mønster.
Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og sette seg 3-4 timer før servering.
Sukkerbrød:
- 6 egg
- 180 g sukker
- 180 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
Vaniljekrem:
- 5 dl melk
- 1 vaniljestang
- 5 eggeplommer
- 100 g sukker
- 2 ss maisennamel
Fyll:
- Ca 1 dl melk eller juice til dynking
- 2 dl kremfløte vispes til krem
- 3 dl jordbær
- 4 ss sukker
Pynt:
- 5 dl kremfløte vispes til krem
- 1 kurv ferske jordbær eller bringebær
- 1 kurv ferske blåbær
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Ha i smurt form, 22-24 cm diameter, og stek ved 175 grader ca. 30 minutter.
Vaniljekrem:
Del og skrap vaniljestangen. Ha vaniljestang, frø og melk i en kjele og kok opp. Avkjøl. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel. Hell melkeblandingen over eggeblandingen mens du visper. Sil melkeblandingen tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.
Fyll:
Skjær jordbærene i terninger og vend dem i sukkeret. La bærene stå og safte seg i ca 1 time. Visp kremen til fyllet og bland med den avkjølte vaniljekremen.
Montering:
Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Fordel bær og vaniljekrem på to av de tre bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles og trykk lett sammen. Bre en del av den vispete kremen utover topplaget og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og sprøyt krem opp langs sidene av kanten og rundt kaken. Legg friske bær på toppen av kaken i ønsket mønster.
Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og sette seg 3-4 timer før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar