fredag 31. mai 2013

Satayspyd med peanøttsaus



Oppskriften er hentet fra Stiansen til hverdag og som også finnes i Finckenhagens Fredag hele uka.

Ingredienser:

  • 1 dl ketjap manis, søt soyasaus
  • 1ss chilipasta, sambal oelek
  • 2 ss soyaolje
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss revet ingefærrot
  • 1 ts hakket hvitløk
  • 1 ss hakket fersk koriander
  • 500 g svinefilet, kyllingfilet eller oksefilet


Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på grillspyd. Pensle med marinaden og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter. Grill spydene i ett minutt på hver side og server med peanøttsaus.

Peanøttsaus:
1/2 glass grovt peanøttsmør
1/2 glass vann
resten av marinaden

Kok opp vannet og ha i peanøttsmør og marinade. Varm forsiktig og rør til du får en smidig saus. Sausen holdes best varm i vannbad, siden den brenner seg fort på platen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar