onsdag 1. mai 2013

Laks med pesto servert med saus av creme fraiche og bulgur


Til 4 personer

Ingredienser:
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl van
  • 800 g laksefilet i porsjonsstykker
  • 2 ts sitronsaft
  • ca 1 dl pesto
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl matfløte
  • 1 liten purre
  • 1/2 paprika
  • 1 ts fish sauce
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 bukett brokkoli
  • salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kok opp vann. Ha i bulgur og kok på lav varme ca. 15 minutter. Ta av varmen og la stå 5 minutter før servering.

Legg laksefilet i en ildfast form med litt olje i bunnen. Fordel ca. 1 ts sitronsaft over filetene. Legg omlag 1 ss pesto på hver filet. Stek i ovnen ved 175 grader, ca. 13 minutter.

Kok opp vann. Ha i bulgur og kok på lav varme ca. 15 minutter. Ta av varmen og la stå 5 minutter før servering.

Kok brokkolibuketter ca. 4 minutter. Skyll raskt i litt kaldt vann.

Kutt paprika i små biter og purre i skiver. Surr ca. 1 minutt i en gryte med litt olje. Ha i creme fraiche og fløte og gi det et oppkok. Smak til med soyasaus, sitronsaft, fish suce, salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar