torsdag 16. mai 2013

Brownie - The Hummingbird Bakery




Denne oppskriften på Brownie er fra The Hummingbird Bakery kakeboken. Relativt tung brownie på grunn av all sjokoladen, men ikke mindre god av den grunn.

Ca. 12 kakestykker

Ingredienser:

  • 200 g grovhakket mørk sjokolade (70%)
  • 175 g usaltet smør (men jeg mener det blir vel så bra med saltet smør)
  • 325 g sukker
  • 130 g hvetemel
  • 3 egg
  • Valnøtter eller pekannøtter om ønskelig


Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 170 grader.

Ha sjokolade, smør og sirup i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann. La ikke bunnen på bollen komme i kontakt med vannet. La blandingen smelte på lav varme til det blir glatt.

Ta av varmen, tilsett sukker, og rør til alt er godt blandet. Tilsett melet og rør til alt er godt blandet. Rør til slutt inn eggene og bland til det er tykkt og glatt.

Kle en liten langpanne (33 x 23 cm) med bakepapir. Ha blandingen over på bakepapiret og stek i ca. 30 minutter, eller til den begynner å slå sprekker på toppen men fortsatt har myk kjerne. Pass på å ikke steke for lenge, da blir kantene harde og sprø. Avkjøl helt før du drysser over melis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar