søndag 2. juni 2013

Biffgryte


Ingredienser:

  • 1 l oksekraft
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss hvetemel, utrørt i litt vann
  • 2 laurbærblad
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 20 sjalottløk, skrellt
  • 600 g biffkjøtt, i terninger
  • 2 poteter, i terninger
  • 1 søtpotet, i terninger
  • 5 gulrøtter, i terninger
  • 1 rød paprika, renset og skjært i mindre biter
  • Friske urter etter ønske (rosmarin, timian, gressløk)
  • Salt, pepper


Fremgangsmåte:

Ha litt olje i en panne. Brun av biffkjøttet og ta ut av pannen. Ha i hvitløk og surr i litt olje et minutt. Ha i hermetiske tomater, oksekraft, tomatpuré, laurbærblad, balsamico, mel, løk og kok opp. La koke 20-60 minutter, jo lengre jo bedre.

Ha i kjøtt, poteter og grønnsaker og la det putre i sausen i ca. 10 minutter eller til du får ønsket konsistens på grønnsaker og kjøtt. Smak til med salt og pepper og ha over friske urter like før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar