- 1 l oksekraft
- 2 ss tomatpuré
- 3 ss hvetemel, utrørt i litt vann
- 2 laurbærblad
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 20 sjalottløk, skrellt
- 600 g biffkjøtt, i terninger
- 2 poteter, i terninger
- 1 søtpotet, i terninger
- 5 gulrøtter, i terninger
- 1 rød paprika, renset og skjært i mindre biter
- Friske urter etter ønske (rosmarin, timian, gressløk)
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Ha litt olje i en panne. Brun av biffkjøttet og ta ut av
pannen. Ha i hvitløk og surr i litt olje et minutt. Ha i hermetiske tomater,
oksekraft, tomatpuré, laurbærblad, balsamico, mel, løk og kok opp. La koke
20-60 minutter, jo lengre jo bedre.
Ha i kjøtt, poteter og grønnsaker og la det putre i sausen i
ca. 10 minutter eller til du får ønsket konsistens på grønnsaker og kjøtt. Smak
til med salt og pepper og ha over friske urter like før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar