Kjapp, dønn enkel og kjempegod er forfatteren av familiekokebokas karakteristikk av denne kaken, både jeg og Christian Von Der Hall er enige. Likevel har jeg gjort noen justeringer på oppskriften.
- 3,5 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker eller litt vaniljestang
- 2 egg
- 150 g smeltet smør
- 5 epler, skrelt, kjerner fjernet og delt i båter
- 1 ss kanel
Fremgangsmåte:
Bland det tørre, rør inn det smeltede smøret og deretter
eggene.
Legg eplene i bunnen av en smurt paiform eller springform
(22-23 cm i diameter). Dryss over kanel. Fordel røren over eplene og sett i ovnen. Bakes ved 175
grader i ca. 50 minutter.
Server med pisket krem, is, lett pisket rømme, kesam eller
creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar