torsdag 30. mai 2013

Eplekake




Kjapp, dønn enkel og kjempegod er forfatteren av familiekokebokas karakteristikk av denne kaken, både jeg og Christian Von Der Hall er enige. Likevel har jeg gjort noen justeringer på oppskriften. 


Ingredienser:
  • 3,5 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker eller litt vaniljestang
  • 2 egg
  • 150 g smeltet smør
  • 5 epler, skrelt, kjerner fjernet og delt i båter
  • 1 ss kanel

Fremgangsmåte:

Bland det tørre, rør inn det smeltede smøret og deretter eggene.

Legg eplene i bunnen av en smurt paiform eller springform (22-23 cm i diameter). Dryss over kanel. Fordel røren over eplene og sett i ovnen. Bakes ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Server med pisket krem, is, lett pisket rømme, kesam eller creme fraiche.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar