Til 4 personer:
Ingredienser:
Paideig:
- 3 dl hvetemel
- 150 g smør
- 1-2 ss vann
Fyll:
- 100 g bacon eller skinke
- 3 egg
- 3 dl fløte
- 2 - 3 dl revet ost
- 1 rød paprika
- 1 purreløk
- 1/4 ts revet muskatnøtt
- salt, pepper
- eventuellt persille, gressløk eller andre friske urter
Fremgangsmåte:
Paideig:
Hold alle ingrediensene kalde og miks dem raskt sammen ved bruk av kjøkkenmaskin eller bruk en kniv og hendene. Trykk deigen sammen til en ball og sett den i kjøleskapet en time.
Trykk deigen ut i en paiform, ca. 22 cm i diameter. Prikk noen ganger med en gaffel. Forstek bunnen i 15 minutter ved 200 grader.
Fyll:
Stek bacon. Skjær purre i skiver og paprika i biter. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet ost og krydder og bland godt. Ha alle ingrediensene over i det forstekte paiskallet. Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar