mandag 6. mai 2013

Quiche Lorraine

Den perfekte lunsj, en god pai servert med en grønn salat. Ingrediensene i fyllet kan selvsagt varieres, brokkoli, løk, champignon er gode alternativer.

Til 4 personer:

Ingredienser:

Paideig:
  • 3 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1-2 ss vann

Fyll:
  • 100 g bacon eller skinke
  • 3 egg
  • 3 dl fløte
  • 2 - 3 dl revet ost
  • 1 rød paprika
  • 1 purreløk
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • salt, pepper
  • eventuellt persille, gressløk eller andre friske urter


Fremgangsmåte:

Paideig:

Hold alle ingrediensene kalde og miks dem raskt sammen ved bruk av kjøkkenmaskin eller bruk en kniv og hendene. Trykk deigen sammen til en ball og sett den i kjøleskapet en time.

Trykk deigen ut i en paiform, ca. 22 cm i diameter. Prikk noen ganger med en gaffel. Forstek bunnen i 15 minutter ved 200 grader.

Fyll:

Stek bacon. Skjær purre i skiver og paprika i biter. Visp sammen egg og fløte. Ha i revet ost og krydder og bland godt. Ha alle ingrediensene over i det forstekte paiskallet. Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar