tirsdag 28. mai 2013

Grove rundstykker med rødbeter

 


En rosa sky av en bakeopplevelse som resulterer i saftige og gode rundstykker.

Til ca. 40-50 rundstykker:

Ingredienser:
  • 200 gram smør
  • 1 liter melk
  • 50 g gjær
  • 150 g (2 små) rødbeter, finraspet
  • 2 ts salt
  • 2 ss flytende honning (kan utelates)
  • 8 dl grovmalt sammalt hvete
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl linfrø
  • Ca. 1,4 liter hvetemel

Slik gjør du:

Smelt smør og tilsett melk. Varm opp til 37 grader.

Løs opp gjær i en stor bakebolle og rør ut i litt av væsken. Tilsett resten av væsken sammen med honning, salt og fintevete rødbeter. Elt inn sammalt hvete, havregryn, linfrø og tilslutt gradvis med hvetemel. Elt til deigen slipper kanten av bakebollen. Hev under et kjøkkenhåndkle ca. 20 minutter.

Bak ut rundstykker, 80 g deig per rundstykke er passe. Plasser på bakeplater kledd med bakepapir og etterhev 15-20 minutter under håndkle.

Pensles med vann og dryss gjerne sesamfrø eller gresskarkjerner på toppen avrundstykkrne. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar