onsdag 31. august 2016

Svinefilet med linser


Til 4 personer

Ingredienser:

  • 800 g svinefilet 
  • 4 dl linser
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 tomat
  • 200 g spinat
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kvister med rosmarin
  • 1 ts rødvinseddik 
  • 4 ss yoghurt naturelle
  • 1 bunt asparges
  • 1 håndfull friske urter (rosmarin, timian, laurbær)
  • 1/2 ts kajennepepper 
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gjerne linser i 20-60 minutter på forhånd. Kok dem deretter møre i rikelig med vann i 25-35 minutter. Sil av vannet men ta vare på ca. 1 dl. 

Kjør skrelt løk, vasket gulrot og rosmarin i en kjøkkenmaskin. Ha blandingen i en panne sammen med litt olje. Varm opp og hold det varmt noen minutter. Rør underveis. Ha i hakket tomat. Tilsett ferdigkokte linser sammen med ca. 1 dl av kokevannet og kok opp. Grovhakk spinaten og ha den i linseblandingen. La småkoke til spinaten faller sammen. Tilsett yoghurt, rør lett slik at linsene blir marmorert.

Krydre svinefiletene med salt, pepper og kajennepepper. Ha dem i en stekepanne sammen med urtene og hvitløksfedd med skall. Stek filetene noen minutter på hver side. Stek deretter rensede asparges i pannen.

Server linser med svinefilet og asparges. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar