Bunn:
- 2 ss kakaopulver
- 150 g usaltet smør, smeltet
- 200 g digestive kjeks
Fyll:
- 900 g kremost (jeg brukte philadelphia)
- 190 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 4 egg
- 200 g mørk sjokolade
Fremgansmåte:
Bunn:
Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med kakaopulveret. Kjør
til det er finmalt. Hell det smeltede smøret over i foodprosessoren mens den
går. Press blandingen ned i en rund kakeform på 23 cm. La den stå i kjøleskapet
mens du lager toppingen.
Fyll:
Ha kremosten, sukkeret og vaniljeekstrakten i en
kjøkkenmaskin eller bruk en elektrisk håndmikser, og kjør på lav hastighet til
blandingen er blitt glatt og tykk. Tilsett ett egg om gangen mens du fortsetter
å blande. Blandingen skal være glatt og kremete. Du kan øke hastigheten mot slutten
for å gjøre blandingen lettere og luftigere, men ikke bland for mye, eller vil
osten skille seg.
Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle som du plasserer
over en kjele med kokende vann. La den stå til sjokoladen er smeltet.
Ha litt av kremostblandingen over i sjokoladen med en skje,
bland den inn og tilsett litt mer. Dette vil jevne ut temperaturen på de to
blandingene. Rør til slutt resten av kremostblandingen inn i sjokoladen og
bland til den er glatt.
Bruk en skje til å fordelemassen over den kalde
ostekakebunen. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, sett den i en dyp langpanne
og fyll med vann til to tredjedeler av kakeformen er dekket. Stek i 40-50
minutter ved 150 grader. Sjekk jevnlig etter 40 minutter for å forsikre deg om
at den ikke blir brent. Ikke stek for mye, den skal være litt skjelvende i
midten. La kaken avkjøles litt i formen,
dekk over og la den stå i kjøleskapet over natten før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar