mandag 29. august 2016

Sjokoladeostekake fra Humingbird Bakery

Ingredienser:

Bunn:
  • 2 ss kakaopulver
  • 150 g usaltet smør, smeltet
  • 200 g digestive kjeks

Fyll:

  • 900 g kremost (jeg brukte philadelphia)
  • 190 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 egg
  • 200 g mørk sjokolade

Fremgansmåte:

Bunn:

Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med kakaopulveret. Kjør til det er finmalt. Hell det smeltede smøret over i foodprosessoren mens den går. Press blandingen ned i en rund kakeform på 23 cm. La den stå i kjøleskapet mens du lager toppingen.

Fyll:

Ha kremosten, sukkeret og vaniljeekstrakten i en kjøkkenmaskin eller bruk en elektrisk håndmikser, og kjør på lav hastighet til blandingen er blitt glatt og tykk. Tilsett ett egg om gangen mens du fortsetter å blande. Blandingen skal være glatt og kremete. Du kan øke hastigheten mot slutten for å gjøre blandingen lettere og luftigere, men ikke bland for mye, eller vil osten skille seg.

Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle som du plasserer over en kjele med kokende vann. La den stå til sjokoladen er smeltet.

Ha litt av kremostblandingen over i sjokoladen med en skje, bland den inn og tilsett litt mer. Dette vil jevne ut temperaturen på de to blandingene. Rør til slutt resten av kremostblandingen inn i sjokoladen og bland til den er glatt.

Bruk en skje til å fordelemassen over den kalde ostekakebunen. Pakk aluminiumsfolie rundt formen, sett den i en dyp langpanne og fyll med vann til to tredjedeler av kakeformen er dekket. Stek i 40-50 minutter ved 150 grader. Sjekk jevnlig etter 40 minutter for å forsikre deg om at den ikke blir brent. Ikke stek for mye, den skal være litt skjelvende i midten.  La kaken avkjøles litt i formen, dekk over og la den stå i kjøleskapet over natten før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar