mandag 22. august 2016

Glutenfrie knekkebrød




Denne oppskriften er hentet fra kokeboken kjernesunt.

Oppskrift til 1 brett.


Ingredienser:

  • 1 1/2 dl solsikkefrø
  • 1 1/2 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl bokhvete
  • ½ dl linfrø
  • ½ ts havsalt
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss kokosolje
  • 2 dl vann


Fremgangsmåte:

Bløtlegg frøene natten over. Gresskarfrø bløtlegges for seg selv.
Hell av bløtleggingsvannet dagen etter og skyll frøene. Ha solsikkefrø, sesamfrø og linfrø i en blender og kjør til mel. Bland det sammen med gresskarfrø og bokhveten. Rør inn havsalt og fiberhusk. Kok opp vannet og rør ut kokosoljen.  Bland det godt inn i frøblandingen og la det svelle 15-30 minutter.
Fordel blandingen utover et stekebrett dekket med et smurt bakepapir. Rut opp knekkebrødene. Stek* knekkebrødene på 175 grader i 30 minutter. Snu dem deretter og stek videre i 30 minutter til. Når knekkebrødene er blitt gylne, slår du av ovnen, tar ut brettet og kutter dem opp. Legg knekkebrødene på en rist og senk temperaturen i ovnen til 100 grader. Stek videre i ca. 1 time til de er blitt sprø.


*Her har jeg fraveket oppskriften som anga steketemperatur til 150 grader og steketid til 30-40 minutter. Det ble for lite for mine knekkebrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar