Denne oppskriften er hentet fra kokeboken kjernesunt.
Oppskrift til 1 brett.
Ingredienser:
- 1 1/2 dl solsikkefrø
- 1 1/2 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl bokhvete
- ½ dl linfrø
- ½ ts havsalt
- 1 ss fiberhusk
- 2 ss kokosolje
- 2 dl vann
Fremgangsmåte:
Bløtlegg frøene natten over. Gresskarfrø bløtlegges for seg selv.
Hell av bløtleggingsvannet dagen etter og skyll frøene. Ha
solsikkefrø, sesamfrø og linfrø i en blender og kjør til mel. Bland det sammen
med gresskarfrø og bokhveten. Rør inn havsalt og fiberhusk. Kok opp vannet og
rør ut kokosoljen. Bland det godt inn i
frøblandingen og la det svelle 15-30 minutter.
Fordel blandingen utover et stekebrett dekket med et smurt
bakepapir. Rut opp knekkebrødene. Stek* knekkebrødene på 175 grader i 30
minutter. Snu dem deretter og stek videre i 30 minutter til. Når knekkebrødene
er blitt gylne, slår du av ovnen, tar ut brettet og kutter dem opp. Legg
knekkebrødene på en rist og senk temperaturen i ovnen til 100 grader. Stek
videre i ca. 1 time til de er blitt sprø.
*Her har jeg fraveket oppskriften som anga steketemperatur
til 150 grader og steketid til 30-40 minutter. Det ble for lite for mine
knekkebrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar