fredag 2. september 2016

Mandelpai med sjampinjong og grønnkål



Ingredienser:

Bunn
  • 50 g mandler
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 100 g kesam
  • 20 g smør
Fyll:
  • 50 g champinjong
  • 50 g grønnkål
  • 50 g fetaost
  • 2 egg
  • 2,5 dl fløte
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Kjør mandler til mel i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og kjør videre akkurat til det blir deigkonsistens. Smør en paiform (23 cm i diameter) og trykk deigen ut i bunnen og kantene av formen. Prikk med en gaffel og sett kjølig ti minutter. Forstek bunnen i ti minutter ved 200 grader. 

Legg grønnkål, champinjong og smuldret fetaost i den fortstekte paibunnen. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell i formen. Stek ca. 20 minutter ved 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar