6 porsjoner
Ingredienser:
- 0,6 dl olje
- 1 gul løk, skjært i skiver
- 3 fedd hvitløk
- 12 skiver lammekjøtt (lår eller bog) 1,5-2 cm tykkelse
- 1 stor kvast rosmarin
- 1 stor kvast timian
- 1 stor kvast oregano
- 2 store kvaster mynte
- 3,75 dl yoghurt av fåremelk (alternativt kumelk)
- 3,75 dl saltfattig kyllingkraft
- 0,8 dl manzanilla sherry
- 2 ts sitronskall fra økologisk sitron, finrevet
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblader
Løk- og urtesalat:
- 1/2 rød løk, i veldig tynne skiver
- 1,5 ts sitronskall av økologisk sitron, finrevet
- 1,5 ts oreganoblader
- En håndfull meget små mynteblader
- 2 ts sitronsaft
- 1/4 ts malt kanel
Fremgangsmåte
Ha 2 ss olje i en stor, tykkbunnet panne. Stek løken gyllen, ca 20 minutter. Ha i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Legg løkblandingen i en stor ildfast form som ikke er av metall.
Ha resten av oljen i pannen og skru opp varmen. Ha salt og pepper på lammeskivene, brun dem i pannen og legg dem i ett lag over løken i den ildfaste formen. Bryt biter av rosmarin, timian, oregano og mynten og spre dem over lammeskivene.
Visp sammen yoghurt, sherry, kraft og sitronskall. Ha blandingen øverst i formen sammen med kanelstang og laurbærblader.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen 2,5 time ved 160 grader. Fjern aluminiumsfolien og stek videre i en time. Snu lammeskivene halvveis i stekingen. Yoghurten kommer til å skille seg under stekingen.
Løft lammeskivene over på et serveringsfat og hold dem varme. Kast urter, laurbærblader og kanelstang. Ha sausen med løk over i en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til den tykner.
Bland alle ingrediensene til løk- og urtesalaten.
Server lammeskiver med saus og salat.
Ha resten av oljen i pannen og skru opp varmen. Ha salt og pepper på lammeskivene, brun dem i pannen og legg dem i ett lag over løken i den ildfaste formen. Bryt biter av rosmarin, timian, oregano og mynten og spre dem over lammeskivene.
Visp sammen yoghurt, sherry, kraft og sitronskall. Ha blandingen øverst i formen sammen med kanelstang og laurbærblader.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen 2,5 time ved 160 grader. Fjern aluminiumsfolien og stek videre i en time. Snu lammeskivene halvveis i stekingen. Yoghurten kommer til å skille seg under stekingen.
Løft lammeskivene over på et serveringsfat og hold dem varme. Kast urter, laurbærblader og kanelstang. Ha sausen med løk over i en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til den tykner.
Bland alle ingrediensene til løk- og urtesalaten.
Server lammeskiver med saus og salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar