søndag 14. august 2016

Lam i fåreyoghurt


6 porsjoner 

Ingredienser:
  • 0,6 dl olje
  • 1 gul løk, skjært i skiver
  • 3 fedd hvitløk
  • 12 skiver lammekjøtt (lår eller bog) 1,5-2 cm tykkelse
  • 1 stor kvast rosmarin
  • 1 stor kvast timian
  • 1 stor kvast oregano
  • 2 store kvaster mynte
  • 3,75 dl yoghurt av fåremelk (alternativt kumelk)
  • 3,75 dl saltfattig kyllingkraft
  • 0,8 dl manzanilla sherry
  • 2 ts sitronskall fra økologisk sitron, finrevet
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblader

Løk- og urtesalat:

  • 1/2 rød løk, i veldig tynne skiver
  • 1,5 ts sitronskall av økologisk sitron, finrevet
  • 1,5 ts oreganoblader
  • En håndfull meget små mynteblader
  • 2 ts sitronsaft
  • 1/4 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Ha 2 ss olje i en stor, tykkbunnet panne. Stek løken gyllen, ca 20 minutter. Ha i hvitløk og stek videre i 2 minutter. Legg løkblandingen i en stor ildfast form som ikke er av metall.

Ha resten av oljen i pannen og skru opp varmen. Ha salt og pepper på lammeskivene, brun dem i pannen og legg dem i ett lag over løken i den ildfaste formen. Bryt biter av rosmarin, timian, oregano og mynten og spre dem over lammeskivene.

Visp sammen yoghurt, sherry, kraft og sitronskall. Ha blandingen øverst i formen sammen med kanelstang og laurbærblader.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen 2,5 time ved 160 grader. Fjern aluminiumsfolien og stek videre i en time. Snu lammeskivene halvveis i stekingen. Yoghurten kommer til å skille seg under stekingen.

Løft lammeskivene over på et serveringsfat og hold dem varme. Kast urter, laurbærblader og kanelstang. Ha sausen med løk over i en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til den tykner.

Bland alle ingrediensene til løk- og urtesalaten.

Server lammeskiver med saus og salat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar