tirsdag 16. august 2016

Quinoa- og bønnechili



Oppskriften er hentet fra cooking classy

Til 2 voksne og 2 barn. 

Ingredienser:

  • 1 dl quinoa
  • 1 liten gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 rød paprika
  • 600 g hermetiske tomater
  • 2 dk grønnsaksbuljong 
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts ground cumin
  • 1/4 ts malt koriander
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 ts sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts cayennepepper 
  • 4 dl ferdigkokte svarte bønner
  • 2 dl ferdigkokte kidney bønner
  • 1/2 lime
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte:

Kok quinoa som anvist på pakken.

Ha litt olje i en stor gryte. Finhakk løk, skjær paprika i mindre biter og surr dem noen minutter i oljen. Tilsett finhakket chili og finhakket hvitløk og stek med i ca. ett minutt. Ha deretter i tomater, buljong, quinoa og krydder og la småkoke i 30 minutter. Tilsett Bønner, mais og saften fra limen før servering og topp med frisk koriander.

Server med ønsket tilbehør som skiver av avokado, raspet cherrdarost, rømme og nachos.

Variasjon: tilsett spinat eller grønnkål i gryten et par minutter før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar