Til 2 voksne og 2 barn.
Ingredienser:
- 1 dl quinoa
- 1 liten gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili
- 1/2 rød paprika
- 600 g hermetiske tomater
- 2 dk grønnsaksbuljong
- 1 ts chilipulver
- 1 ts ground cumin
- 1/4 ts malt koriander
- 1 ts kakaopulver
- 1 ts sukker
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts cayennepepper
- 4 dl ferdigkokte svarte bønner
- 2 dl ferdigkokte kidney bønner
- 1/2 lime
- Fersk koriander
Fremgangsmåte:
Kok quinoa som anvist på pakken.
Ha litt olje i en stor gryte. Finhakk løk, skjær paprika i mindre biter og surr dem noen minutter i oljen. Tilsett finhakket chili og finhakket hvitløk og stek med i ca. ett minutt. Ha deretter i tomater, buljong, quinoa og krydder og la småkoke i 30 minutter. Tilsett Bønner, mais og saften fra limen før servering og topp med frisk koriander.
Server med ønsket tilbehør som skiver av avokado, raspet cherrdarost, rømme og nachos.
Variasjon: tilsett spinat eller grønnkål i gryten et par minutter før servering.
Ha litt olje i en stor gryte. Finhakk løk, skjær paprika i mindre biter og surr dem noen minutter i oljen. Tilsett finhakket chili og finhakket hvitløk og stek med i ca. ett minutt. Ha deretter i tomater, buljong, quinoa og krydder og la småkoke i 30 minutter. Tilsett Bønner, mais og saften fra limen før servering og topp med frisk koriander.
Server med ønsket tilbehør som skiver av avokado, raspet cherrdarost, rømme og nachos.
Variasjon: tilsett spinat eller grønnkål i gryten et par minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar