Til 4 personer
Ingredienser:
- 400 g (1 stor) søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
- 2 gulrøtter, kutter i terninger
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 ss finhakket chili
- 1 syrlig eple, skrelt og kuttet i terninger
- 1 ss currypaste eller karri krydder
- 1 l kyllingbuljong (vann + buljongpulver)
- 2 dl gule linser
- 800 g kyllingfilet, skjært i biter
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss ferskpresset sitronsaft
- Cashewnøtter, yoghurt naturelle og ferske urter (koriander, mynte eller persille) som garnityr
Fremgangsmåte:
Skyll linsene og bløtlegg dem i ca. 20 minutter. La vannet renne av.
Varm opp litt olje og/eller smør i en panne. Tilsett gulrøtter og søtpotet i gryten og la det simre under omrøring i åtte minutter. Ha deretter i løk, hvitløk, chili og ingefær og la det simre med noen minutter. Tilsett eple og currypaste / karri og la det simre ett minutt mens du rører. Ha i buljong og kok opp, la koke til grønnsakene er møre, ca. ti minutter.
Kjør suppen til en jevn konsistens med en stavmikser. Tilsett linsene og kok suppen videre i ti minutter. Rør inn kokosmelk og ha kyllingbitene i gryten, la det trekke med i ytterligere fem minutter. Rør inn sitronsaft.
Server gjerne med yoghurt naturelle, ferske urter, cashewnøtter og nanbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar