torsdag 4. august 2016

Mulligatawny suppe


En deilig og mettende suppe som et resultat av engelsk imperialisme.

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g (1 stor) søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
  • 2 gulrøtter, kutter i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss finhakket chili
  • 1 syrlig eple, skrelt og kuttet i terninger
  • 1 ss currypaste eller karri krydder
  • 1 l kyllingbuljong (vann + buljongpulver)
  • 2 dl gule linser 
  • 800 g kyllingfilet, skjært i biter
  • 2 dl kokosmelk 
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • Cashewnøtter, yoghurt naturelle og ferske urter (koriander, mynte eller persille) som garnityr

Fremgangsmåte:

Skyll linsene og bløtlegg dem i ca. 20 minutter. La vannet renne av. 

Varm opp litt olje og/eller smør i en panne. Tilsett gulrøtter og søtpotet i gryten og la det simre under omrøring i åtte minutter. Ha deretter i løk, hvitløk, chili og ingefær og la det simre med noen minutter. Tilsett eple og currypaste / karri og la det simre ett minutt mens du rører. Ha i buljong og kok opp, la koke til grønnsakene er møre, ca. ti minutter. 

Kjør suppen til en jevn konsistens med en stavmikser. Tilsett linsene og kok suppen videre i ti minutter. Rør inn kokosmelk og ha kyllingbitene i gryten, la det trekke med i ytterligere fem minutter. Rør inn sitronsaft. 

Server gjerne med yoghurt naturelle, ferske urter, cashewnøtter og nanbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar