onsdag 12. juni 2013

Chockolate Fudge Cake


Ingredienser:

Kakebunn:
  • 3 egg
  • 1,5 dl rømme
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 1 1/4 dl maisolje (ev. rapsolje, solsikkeolje)
  • 175 g smør
  • 3 dl van
  • 400 g hvetemel
  • 250 g brunt sukker
  • 100 g hvitt sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
Fyll:
  • 175 g 70% kokesjokolade
  • 250 g smør
  • 275 g melis
  • 1 ss vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Pisk sammen egg, rømme, vaniljeekstrakt til det er luftig.

Smelt smøret, pisk inn oljen til det er godt blandet og ha deretter i vannet.

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett eggeblandingen og deretter smør og oljeblandingen. Rør godt sammen.

Kle to runde former med bakepapir og fordel deigen i formene. Stek ved 180 grader, ca. 50 minutter. Avkjøl kakene i formene. Fjern bakepapiret når kaken er kald.

Fyll:

Smelt sjokoladen (over vannbad). Bland smør, melis og vaniljeekstrakt og pisk til en luftig krem. Bland inn smeltet sjokolade.

Montering:

Sett en av bunnene på et kakefat. Ha rikelig med fyll over. Sett forsiktig den andre bunnen oppå. Fordel resten av fyllet over og rundt kaken. Pynt gjerne med revet sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar