torsdag 13. juni 2013

Kylling Tikka Masala

Denne oppskriften har jeg fra kokeboken Digg på fredag, jeg har gjort noen justeringer.

Ingredienser:

  • 400 g kyllingkjøtt, i terninger
  • 4 porsjoner ris

Krydderblanding:
  • 2 ss malt koriander
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 laurbærblad, knust
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt allehånde
  • 1 ts sukker
  • 4 ts malt gurkemeie
  • 4 ts salt
  • 1 dl olje
Saus:

  • 2 cm ingefærrot, finhakket
  • 3 hvitløkbåter, finhakket
  • 2 ss olje
  • 2 dl kokosmelk
  • 5-6 ss matyoghurt
  • 2 ss tomatpuré
  • 2-3 ss av krydderblandingen
  • chilipepper

Fremgangsmåte:

Bland krydderet til krydderblandingen godt. Ha kyllingterningene i en skål og bland inn 2 ss av krydderblandingen. Tilsett oljen og la det stå kaldt, minimum 30 minutter.

Stek kyllingen i oljen til de er godt brunet.

Stek ingefær og hvitløk i olje. Ha i kokosmelk, matyoghurt og tomatpuré og kok opp. Ha i kyllingen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med chilipepper for ønsket styrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar