Ingredienser:
- 400 g kyllingkjøtt, i terninger
- 4 porsjoner ris
Krydderblanding:
- 2 ss malt koriander
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt kardemomme
- 2 laurbærblad, knust
- 1/2 ts malt kanel
- 1/4 ts malt muskat
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts malt allehånde
- 1 ts sukker
- 4 ts malt gurkemeie
- 4 ts salt
- 1 dl olje
- 2 cm ingefærrot, finhakket
- 3 hvitløkbåter, finhakket
- 2 ss olje
- 2 dl kokosmelk
- 5-6 ss matyoghurt
- 2 ss tomatpuré
- 2-3 ss av krydderblandingen
- chilipepper
Fremgangsmåte:
Bland krydderet til krydderblandingen godt. Ha kyllingterningene i en skål og bland inn 2 ss av krydderblandingen. Tilsett oljen og la det stå kaldt, minimum 30 minutter.
Stek kyllingen i oljen til de er godt brunet.
Stek ingefær og hvitløk i olje. Ha i kokosmelk, matyoghurt og tomatpuré og kok opp. Ha i kyllingen og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med chilipepper for ønsket styrke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar