tirsdag 25. juni 2013

Kremet fiskesuppe

Grønnsakene og fisken i denne suppen kan varieres.

Ingredienser:
  • 2 gulrøtter
  • 100 g kålrabi
  • 1 liten fennikel
  • 6 sjalottløk
  • 1/2 kg blåskjell, skrubbet
  • 600 g fiskefilet (feks. torsk, laks)
  • 1 liter fiskekraft (gjerne blandet med hvitvin)
  • 2 dl fløte
  • 4 ss mel
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hvitvinseddik
  • smør
  • salt, pepper
  • fersk dill
Fremgangsmåte:

Skjær alle grønnsakene i små terninger. Ha smør i en panne og surr grønnsakene blanke. Legg til side.

Smelt litt smør i en panne og rør melet ut i det smeltet smøret. Spe med kraften og deretter fløten, mens du varmer opp til kokepunktet. Smak til med hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper.

Legg blåskjellene i kraften og kok til de har åpnet seg. Bruk en hullesleiv til å ta dem opp av gryta med, og legg til side.

Skjær fiskefiltene i terninger. Ha i kraften og la dem trekke (ikke koke) ca. 6 minutter. Ha i grønnsakene, blåskjellene og dill. Server varm.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar