Ingredienser:
- 2 gulrøtter
- 100 g kålrabi
- 1 liten fennikel
- 6 sjalottløk
- 1/2 kg blåskjell, skrubbet
- 600 g fiskefilet (feks. torsk, laks)
- 1 liter fiskekraft (gjerne blandet med hvitvin)
- 2 dl fløte
- 4 ss mel
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts hvitvinseddik
- smør
- salt, pepper
- fersk dill
Skjær alle grønnsakene i små terninger. Ha smør i en panne og surr grønnsakene blanke. Legg til side.
Smelt litt smør i en panne og rør melet ut i det smeltet smøret. Spe med kraften og deretter fløten, mens du varmer opp til kokepunktet. Smak til med hvitvinseddik, sitronsaft, salt og pepper.
Legg blåskjellene i kraften og kok til de har åpnet seg. Bruk en hullesleiv til å ta dem opp av gryta med, og legg til side.
Skjær fiskefiltene i terninger. Ha i kraften og la dem trekke (ikke koke) ca. 6 minutter. Ha i grønnsakene, blåskjellene og dill. Server varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar